Dit artikel heeft vooral betrekking op hondenbezitters in de wijk Krommeweg, Hendrik-Ido-Ambacht.

De gehele Zuidwende in Hendrik Ido Ambacht, van de Krommeweg tot de Reeweg  is in het hondenbesluit van de Gemeente HIA aangewezen tot losloopgebied voor honden zonder opruimplicht. Dit is een van de aangewezen gebieden in Hendrik Ido Ambacht.

Dus ook het stuk Zuidwende tussen De Hil en de Krommeweg, een heerlijk stuk om te lopen met uw hond zonder opruimplicht want paarden schijten daar tenslotte ook zonder daar belasting voor hoeven te betalen. Dit gebied wordt veel gebruikt door hondenbezitters welke in de wijk Krommeweg wonen. Niets mis mee, ideaal om de wijk zelf te ontlasten van hondenpoep, dat zouden er meer moeten doen maar zijn vaak te lui om iets verder te lopen. Maar goed, dat is een andere discussie.

Nu vroeg ik me af, hoe zit dat als de plannen van de Gemeente HIA doorgang vinden tot het bouwen van de inmiddels beruchte mega-psychiatrische kliniek Yulius aan de Zuidwende. Blijft dit een honden losloopgebied, of gaat de Gemeente HIA dit meenemen in het nieuwe bestemmingsplan en ook de nek omdraaien? Net zoals de volkstuintjes? Net zoals de veiligheid en rust welke er nu heerst?

Dus, mensen met honden in de wijk Krommeweg tussen De Hil en de Krommeweg, geniet nog van uw wandeling met uw hond over dit stukje Zuidwende want ik zie de bui al hangen.

Wellicht is het ook een idee mocht het besluit niet wijzigen, er een grote hond bij te nemen voor uw veiligheid.

De PDF-documenten van de Gemeente m.b.t. het huidige hondenbesluit vind u hier: http://www.h-i-ambacht.nl/hia?waxtrapp=hqrmjZsHwqOxqOnHAmkcBzjcBO en maak er een afdruk van om in te lijsten voor de toekomst.

De Zuidwende zal nooit meer hetzelfde zijn na de komst van deze mega-kliniek, ook voor de hondenliefhebber niet.