Fresku: “Al 5 keer meegemaakt dat de politie de goede sfeer verpest”

The Flexican

The Flexican heeft gisteren aangifte gedaan tegen de politie Eindhoven van “dit buitenproportioneel gewelddadige en onnodige politieoptreden”. De Amsterdamse dj kwam in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli hardhandig in aanraking met de Eindhovense politie en zat tot zondag vast. GroenLinks-fractiesecretaris Tofik Dibi heeft kamervragen gesteld over het incident. De Eindhovense rapper Fresku was er niet bij, maar maakte het “al vijf keerder eerder mee” na hiphop-feesten in zijn stad. “Heel gek, meestal is de sfeer heel positief en dan komt de politie het altijd verpesten.” Hij pleit voor ontslag van de agenten. “Als je niet slim genoeg bent om verbaal te communiceren, ga je maar bij DAF in de fabriek werken.” 3voor12radio belt vanavond met Gerrit van der Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP.

De laatste keer was volgens Fresku (echte naam Roy Michael Reymound) bij de releaseparty van Kempi, maar ook na de Zieke Zuiden Jams (Brabants hiphopplatform) ging het volgens de rapper mis. “De politie denkt ‘het feest is over en iedereen moet naar huis’, maar de manier waarop ze dat zeggen is belachelijk. Alsof ze niets te doen hebben en dan maar in het rond gaan knuppelen.” Op social media waren de meningen verdeeld, maar opvallend veel artiesten spraken zich net als Fresku op twitter uit tegen het gedrag van de politie. Onder meer collega-rappers Jiggy Djé, Pete Philly en Akwasi en dj’s Joost van Bellen en Sunnery James twitterden er uitgebreid over. Joost van Bellen schreef: ”Jullie moeten je diep schamen @politieehv en terug naar de lagere politieschool om te leren hoe je met mensen omgaat.” Jiggy Djé: ”Ja, het gebeurt elke dag. Ja, omdat hij het is wordt er aandacht aan besteed. En? Door dit soort zaken bestaat de mogelijkheid dat het gedrag van de politie kritisch wordt bekeken. En dat is nodig.”….Lees verder

Gerelateerd :

Source Article from http://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2012/07/30/flexican-doet-aangifte-tofik-dibi-stelt-kamervragen-fresku-agenten-ontslaan/