Groot-Brittannië heeft een aantal archieven vrijgegeven over officiële regeringscommunicatie rond ufo’s. Blijkt dat er tijdens de regeerperiode van Tony Blair heuse ufo-ambtenaren aan het werk waren. “De mafste job in Whitehall”, klinkt het.
De Britse National Archives gaven 25 documenten vrij, waarin onder meer een “uitvoerige briefing over de ufo-politiek van toenmalig eerste minister Tony Blair” en een jobbeschrijving voor de betrekking van ufo-ambtenaar, gedoopt als “de mafste baan in Whitehall”. Whitehall is de verzamelnaam voor de Britse openbare diensten.

Volgens een voormalige werknemer aan de ufodesk, die in 2009 weer gesloten werd, bestempelde de perceptie dat het er op de dienst aan toeging zoals in de tv-serie ‘X-Files’, waarin topsecret-teams van wetenschappelijke experts het hele land doorkruisen als “complete fictie”.

Nope, in het echt bestonden de dagelijkse taken eruit om briefings te geven over de positie van Defensie over ufo’s, onderzoek te doen naar ufo’s, verzoeken die het recht op informatie claimden te behandelen en met ‘ufologen’ om te gaan.

Was het dan echt allemaal zo saai? Bwa, het gebeurde ook, bijvoorbeeld, dat een geval moest onderzocht worden van een politieagent die beweerde een ufo gezien te hebben bij voetbalclub Chelsea. Of iemand die bij een ontmoeting met een ufo in Lincolnshire bezoek kreeg van drie “mannen in het zwart”.

Een hoteleigenaar uit Wales klaagde dan weer dat een ufo in een veld landde, “waaruit twee grote gezichtsloze humanoïdes in een zilveren kostuum tevoorschijn kwamen die het domein begonnen af te meten.”

Ook moest in 1995 van Defensie de vraag onderzocht worden waarom aliens eventueel de Aarde zouden bezoeken. Volgens de ambtenaar van dienst zou zo’n bezoek een militaire verkenning kunnen zijn, een wetenschappelijke basis hebben of een toeristische motivatie kennen.

Tijdens een briefing in 1979 merkte een ufo-ambtenaar op dat geen enkel radiosysteem ooit golven van aliens had opgevangen.

De vrijgave van de bewuste documenten kwam er op vraag van David Clarke, auteur van het boek ‘The UFO files’.

Bron: Hln.be